Hur köper man köttkonserver av hög kvalitet?

- 2022-04-22-

Konserverad mat är den mat vi ofta kontaktar i vårt liv. Många gillar att äta konserverat kött av alla de slag, men hur väljer man högkvalitativt konserverat kött? Låt oss presentera det för dig.

canned meat food

Allmänna livsmedel som kött, fisk, grönsaker och frukt kan konserveras. Konserver läggs huvudsakligen i tomma burkar, avgasas och försluts, och värms sedan upp och steriliseras för att uppnå syftet med lagring. Därför, när steriliserings- eller förseglingsprocessen inte är rigorös, är innehållet i konserver lätt att försämras och kan inte ätas. När du köper burkar bör du vara uppmärksam på följande aspekter:
1. Om tanktypen är normal
Om du hittar expansion, konvex flasklock, elastisk burk eller konkav burk när du köper konserver, köp det inte, eftersom sådana burkar sannolikt har försämrats och inte kan ätas.
canned ham luncheon meat

2. Rostig eller repig
Kan rost orsakar sannolikt burkperforering och matförsämring. Det finns repor och förvrängda skarvar på burkkroppen, som kan orsakas av kollision och repor under hantering eller förvaring. För att säkerställa kvaliteten, försök att inte köpa sådana burkar.
3. Är burken tätt försluten
Ta upp burken och skaka den försiktigt. Om juice rinner ut betyder det att tätningen inte är tät och köp inte den.
canned luncheon meat

4. Om tillsatser
På vissa burkar kommer det att anges att vissa tillsatser tillsätts i burkarna. Så länge de uppfyller bestämmelserna kan konsumenterna äta dem med ro.
5. Tillverkningsdatum och hållbarhet
Produktionsdatumet är inte en indikator för att bedöma kvaliteten på burkar, eftersom kvaliteten på burkar också är nära relaterad till olika miljöfaktorer under lagring. Men köp inte burkar som har gått ut eller inte är tydligt daterade.
Ovanstående är det rekommenderade sättet att köpa konserverat kött. Om du gillar konserver väldigt mycket kan du lika gärna titta på dessa detaljer först när du köper den nästa gång.
canned pork luncheon meat